Storyboard

Pak de 3 storyboards erbij en kies per storyboard 2 elementen die je interessant vindt om verder op te variëren of te gebruiken. Je hebt er dus 6 in totaal.

Storyboard 1

Interessante elementen

het fotoboek
de overstroming



Storyboard 2

Interessante elementen

kaarsen
de aanwezigheid van het water binnen in het huis



Storyboard 3

Interessante elementen

De kinderen
Ouderwetse TV



3. Belangrijke bevinding 1

We hebben informatie gevonden over de overstroming uit ons fragment. De gebeurtenis uit het fragment is daardoor duidelijker geworden + Herinneringen, Reizen, Stickers, Buitenland, Corona, Fotoboeken, Vintage, Journallen, Vakantie, Onderweg.

Verhaaltje

Een persoon heeft onderzoek gedaan naar wateroverlast. Hij gaat op vakantie naar het buitenland, komt terug vanwege de corona. Hij komt erachter dat er wateroverlast is in zijn huis. Hier maakt hij een fotoboek van voor de verzekering. De herinneringen van de vakantie was hij inmiddels wel vergeten.


Belangrijke bevinding 2

Voor de animatie willen we een interview stijl gebruiken omdat we hier niet alleen de feiten bespreken maar ook een verhaal kunnen delen met de doelgroep die dit bekijkt. + Boekomslag, Magisch, Licht, Stroomuitval, Tuin, BBQ, Feestje, Sfeer, Thomas Edison, Terras in Wenen.

Verhaaltje

Een vrouw zit thuis een interview op tv te kijken. Het is een heel feitelijk gesprek, waardoor haar aandacht langzaam wegzakt. Ineens valt de stroom uit, waar ze van schrikt. Het water komt langzaam omhoog. Ze steekt wat kaarsen aan, om nog een beetje licht te hebben. Maar, het water komt zo hoog te staan, dat ook de kaarsen gedoofd worden. Uiteindelijk moet ze het dak beklimmen om te vluchten voor het water. Ze heeft geen zicht meer op de tuin; zo hoog staat het water.


Belangrijke bevinding 3

We willen ons niet binden aan de locatie in het fragment, maar ook daarbuiten de gevolgen van klimaatverandering/overstromingen onderzoeken. + Herinneringen aan een rode draad, Peuters, Speelgoed, Achtste Groepers Huilen Niet (film), Kleurtjes, Geometrische vormen, Sieraden maken, Secundaire kleuren, Telraam, Mode (overdreven kralen aan kettingen)

Verhaaltje

Drie kinderen, allemaal peuters, zaten hun huiswerk te maken naast een oppas, wie bezig was om sieraden te maken. Zelf waren ze druk aan het rekenen, met hun gloednieuwe telraam. De tv staat aan, en er worden in het nieuws fragmenten getoond van de gevolgen van de watersnoodramp op verschillende locaties in Nederland. In een fragment dat voorbij komt, ziet de oppas een klein meisje die ze wel heel erg herkent. Het blijkt de oppas zelf te zijn.

Formuleer nu vanuit je onderzoek én vanuit de opdracht welke uitgangspunten jullie belangrijk vinden voor je animatie. Noteer er minimaal 3.

1. Voor de animatie willen we een interview stijl gebruiken omdat we hier niet alleen de feiten bespreken maar ook een verhaal kunnen delen met de doelgroep die dit bekijkt. We willen het verhaal redelijk persoonlijk houden; door als setting bijvoorbeeld een huis te kiezen voelt het al snel persoonlijker aan (zoals we probeerden bij verhaaltje 2). We willen de animatie interactief maken; bijvoorbeeld een choose your own adventure stijl (zoals ‘a Heist with Markiplier’). Dit houdt de aandacht van kinderen langer vast.

Maak ieder individueel 3 nieuwe verhaallijnen waarin je een van de interessante elementen combineert met een van de uitgangspunten. Maak hier weer schetsmatige storyboards van. Neem hier een uur de tijd voor.

verhaaltje 1

Iemand die een fotoboek heeft gemaakt over de watersnoodramp wordt hierover geïnterviewd.

Verhaaltje 2

Interview met mensen die toen nog kinderen of jongeren waren

Verhaaltje 3

Een kaarsenmaker verkoopt zijn kaarsen om de schade van de watersnoodramp te vergoeden.

Verhaaltje 4

Een man die naar zijn oude TV kijkt in 1953 ziet de wateroverlast in 1946 rondom almelo voorbij komen.

Verhaaltje 5

Je volgt een karakter die de watersnoodramp meemaakt, jij als kijker maakt de beslissingen voor de persoon die je volgt. Wordt het een positief of negatief einde? Het doel van deze animatie is dat je er achter komt hoe het is om in de schoenen te staan van iemand die de watersnoodramp heeft meegemaakt.

Verhaaltje 6

We hebben meerdere personen iets gevraagd, jij als kijker beslist welke antwoorden je wilt horen.Wordt het een positief of negatief einde? Shots van de geïnterviewde personen wisselen zich af met shots uit het verleden (wat ze dan zelf hebben meegemaakt). We zetten hier 2 verschillende antwoorden naast elkaar. Het doel van deze animatie is er achter te komen van wie welk verhaal is. Bespreek de zes storyboards met elkaar. Wat is bruikbaar? Wat valt er te combineren?

Bespreek de zes storyboards met elkaar. Wat is bruikbaar? Wat valt er te combineren?

We willen verder gaan met verhaal nummer 5 (met storyboard). We willen nog even kijken of we het interview zelf gaan houden of via het internet opzoeken omdat je met covid nu niet met 2 mensen op bezoek mag bij iemand om dit interview af te nemen. We vinden het niet verantwoord dit met iemand tussen de 70 en 80 jaar buiten te doen. Dit interview is een inspiratie bron voor het verhaal wat we uiteindelijk willen maken/vertellen.